Grid Issue

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Grid Issue

dsoap
I have a new issue I have never encountered before and none of my sims will start. I was looking for help on where to look to fix this random issue? 

APPLICATION EXCEPTION DETECTED: System.UnhandledExceptionEventArgs

Exception: MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Fatal error encountered during data read. ---> MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Can't find record in 'primshapes'
  at MySql.Data.MySqlClient.MySqlStream.ReadPacket () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.FetchDataRow (Int32 statementId, Int32 columns) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.Driver.FetchDataRow (Int32 statementId, Int32 columns) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.ResultSet.GetNextRow () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.ResultSet.NextRow (CommandBehavior behavior) [0x00000] in <filename unknown>:0
  --- End of inner exception stack trace ---
  at MySql.Data.MySqlClient.MySqlDataReader.Read () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.Data.MySQL.MySQLSimulationData.LoadObjects (UUID regionID) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.Services.Connectors.SimulationDataService.LoadObjects (UUID regionUUID) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.Region.Framework.Scenes.Scene.LoadPrimsFromStorage (UUID regionID) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.OpenSimBase.CreateRegion (OpenSim.Framework.RegionInfo regionInfo, Boolean portadd_flag, Boolean do_post_init, IScene& mscene) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.OpenSimBase.CreateRegion (OpenSim.Framework.RegionInfo regionInfo, Boolean portadd_flag, IScene& scene) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.ApplicationPlugins.LoadRegions.LoadRegionsPlugin.PostInitialise () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.OpenSimBase.StartupSpecific () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.OpenSim.StartupSpecific () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.Framework.Servers.BaseOpenSimServer.Startup () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at OpenSim.Application.Main (System.String[] args) [0x00000] in <filename unknown>:0
InnerException: MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Can't find record in 'primshapes'
  at MySql.Data.MySqlClient.MySqlStream.ReadPacket () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.FetchDataRow (Int32 statementId, Int32 columns) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.Driver.FetchDataRow (Int32 statementId, Int32 columns) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.ResultSet.GetNextRow () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MySql.Data.MySqlClient.ResultSet.NextRow (CommandBehavior behavior) [0x00000] in <filename unknown>:0

Application is terminating: True


V/R

David Sopczak


_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Grid Issue

Jeff Kelley
At 6:39 PM +0000 6/1/15, Sopczak, David [USA] wrote:

>  I have a new issue I have never encountered before and none of my sims
>  will start. I was looking for help on where to look to fix this random issue?


How can the issue be random if none of your sims start?

Do your simulators share the same dadabase?

Can you list (phpmyadmin, mysql) the primshapes table?

Are
   SELECT COUNT(*) FROM prims;
   SELECT COUNT(*) FROM primshapes;
identical?

Try CHECK TABLE primshapes;


-- Jeff
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [External] Re: Grid Issue

dsoap
The counts were different and I received that the table was crashed and corrupt.


V/R

David Sopczak


________________________________________
From: [hidden email] [[hidden email]] on behalf of Jeff Kelley [[hidden email]]
Sent: Tuesday, January 06, 2015 2:54 PM
To: [hidden email]
Subject: [External]  Re: [Opensim-users] Grid Issue

At 6:39 PM +0000 6/1/15, Sopczak, David [USA] wrote:

>  I have a new issue I have never encountered before and none of my sims
>  will start. I was looking for help on where to look to fix this random issue?


How can the issue be random if none of your sims start?

Do your simulators share the same dadabase?

Can you list (phpmyadmin, mysql) the primshapes table?

Are
   SELECT COUNT(*) FROM prims;
   SELECT COUNT(*) FROM primshapes;
identical?

Try CHECK TABLE primshapes;


-- Jeff
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [External] Re: Grid Issue

Jeff Kelley
At 7:59 PM +0000 6/1/15, Sopczak, David [USA] wrote:

>The counts were different and I received that the table was crashed
>and corrupt.


Cross fingers, REPAIR TABLE or grab backups.


-- Jeff

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [External] Re: Grid Issue

dsoap
This worked. Now I just have to have some prims rebuilt... Thanks for your help.

V/R

David Sopczak
IT Infrastructure Analyst | Booz Allen Hamilton
Dayton OH | (937) 476-2310 | [hidden email]

________________________________________
From: [hidden email] [[hidden email]] on behalf of Jeff Kelley [[hidden email]]
Sent: Tuesday, January 06, 2015 3:11 PM
To: [hidden email]
Subject: Re: [Opensim-users] [External]  Re:  Grid Issue

At 7:59 PM +0000 6/1/15, Sopczak, David [USA] wrote:

>The counts were different and I received that the table was crashed
>and corrupt.


Cross fingers, REPAIR TABLE or grab backups.


-- Jeff

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [External] Re: Grid Issue

Jeff Kelley
At 8:31 PM +0000 6/1/15, Sopczak, David [USA] wrote:

>This worked. Now I just have to have some prims rebuilt... Thanks
>for your help.

It's time to check your badblocks, too.


-- Jeff
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users