Help with possible ISP problem (Fred Beckhusen)

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Help with possible ISP problem (Fred Beckhusen)

Fred Beckhusen
re:

  1. Help with possible ISP problem ([hidden email])
I made a change of ISP?s from ?Spectrum? back to ?Frontier? a week ago and ever since I have experienced slow response with OSgrid.

You cannot POST  to http://tsim.us.to:9182/friends, the response took >
8 seconds, and sometimes the response eventually comes in a second
time.   This means you cannot always hear the response. Test this in a
web browser. It  should be quick.

Do you have two networks running on this server?  Such as both Wifi and
Hardwired?  In those cases, the response can come in on an IP that
Opensim is not listening to. Disable all adapters you are not using.

Fred Beckhusen

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Help with possible ISP problem (Fred Beckhusen)

tringate
Fred,

Thanks for your response.

Spectrum and Frontier are the two primary ISP's with high speed broadband
internet here in Tampa Fl.
It is opensim doing the "post" so nothing I can do to control that.

My servers are on only one network.  Nothing on that network has changed.
Each server only has one NIC card, the one on the motherboard and no wifi at
all.
My local LAN has not changed other than the addition of the Frontier router
so I removed it temporarily and the only thing it affected was the loss of
"caller id" and the "TV guide" from my TV sets.  That is the only thing that
router does.  It has to use the moca interface to send the data to the tc
set top boxes.  It has nothing at all to do with my LAN.

The two network issue was a good idea, I remember years ago I did have one
server talking to two networks in a commercial environment.

I think the issue is more that opensim does not hear me than me not hearing
it.  My standalone which has nothing at all to do with OSgrid works fine
just as it did before.
Login is almost instant.  I did do a test using my web browser to
http://tsim.us.to:9182/friends which came back immediately with the oops
message just like OSgrid does using their addresses in a web browser.

One thing I failed to mention is the first time I try to login after a
server reboot is the first login attempt fails to connect.  It stalls early
in the login process with the progress bar only about 10% with "logging in"
displayed, then again at "waiting for region handshake" this is where it
fails and gives the screen saying, login failed we are having problems with
the internet connection try again in a few minutes.  An immediate login
connects fine on the second try but with all those messages I see in the log
file.

No one else appears to have any issues at all with going to my regions.

Tom




-----Original Message-----
From: Fred Beckhusen
Sent: Tuesday, December 11, 2018 10:44 AM
To: [hidden email]
Subject: [Opensim-users] Help with possible ISP problem (Fred Beckhusen)

re:

  1. Help with possible ISP problem ([hidden email])
I made a change of ISP?s from ?Spectrum? back to ?Frontier? a week ago and
ever since I have experienced slow response with OSgrid.

You cannot POST  to http://tsim.us.to:9182/friends, the response took >
8 seconds, and sometimes the response eventually comes in a second
time.   This means you cannot always hear the response. Test this in a
web browser. It  should be quick.

Do you have two networks running on this server?  Such as both Wifi and
Hardwired?  In those cases, the response can come in on an IP that
Opensim is not listening to. Disable all adapters you are not using.

Fred Beckhusen

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users 

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users