OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

aiaustin
Hello folks... we are trying to pin down an issue that seems to have
been introduced between r/25969 and r/25970 which fixed a serious
long standing inventory fetch issue which is great.. but a few side
effects are being tracked down now.

One is an issue we are seeing on initial log in with an OSGrid avatar
directly to an addon OSGrid region on r/25970 and thereafter to date.
It may only be in certain environments. We are definite seeing it
with Firestorm 4.7.1 and Singularity 1.8.6, so it may not be a viewer
issue. It is seen on OSGrid on Windows 8.1 add on regions on two
servers I run, but we are not seeing it on other grids in a similar
environment grids, so it may be an interaction between the region
code and the core server code.  Switching back to r/25969 makes the
issue go away, but of course it reintroduces the original more
serious inventory fetch hang problem.

I wonder if any OSGrid user who has a moment could log in to an
OSGrid add on region (e.g. "Vue-Port" is one simple example)
http://opensimulator.org/mantis/view.php?id=7567

Report there if you can, or e-mail me and I will add your notes to
the Mantis myself.

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

Luisillo Contepomi
Yes Ai,

 I do login 3 times in Vue Port.
Load sea and terrain first... after my avatar is complete (some
seconds after) then all region content is drawing.

After I do login in Wright Plaza, all load at same time avatar and
region content.

Viewer Firestorm 4.7.1 (45325) Apr 30 2015 17:58:10 (Firestorm-Beta)

Regards,
Luisillo

2015-05-28 10:25 GMT+02:00 Ai Austin <[hidden email]>:

> Hello folks... we are trying to pin down an issue that seems to have been
> introduced between r/25969 and r/25970 which fixed a serious long standing
> inventory fetch issue which is great.. but a few side effects are being
> tracked down now.
>
> One is an issue we are seeing on initial log in with an OSGrid avatar
> directly to an addon OSGrid region on r/25970 and thereafter to date. It may
> only be in certain environments. We are definite seeing it with Firestorm
> 4.7.1 and Singularity 1.8.6, so it may not be a viewer issue. It is seen on
> OSGrid on Windows 8.1 add on regions on two servers I run, but we are not
> seeing it on other grids in a similar environment grids, so it may be an
> interaction between the region code and the core server code.  Switching
> back to r/25969 makes the issue go away, but of course it reintroduces the
> original more serious inventory fetch hang problem.
>
> I wonder if any OSGrid user who has a moment could log in to an OSGrid add
> on region (e.g. "Vue-Port" is one simple example)
> http://opensimulator.org/mantis/view.php?id=7567
>
> Report there if you can, or e-mail me and I will add your notes to the
> Mantis myself.
>
> _______________________________________________
> Opensim-users mailing list
> [hidden email]
> http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

tringate
In reply to this post by aiaustin
I just tried to login to Vue Port and got the response that the region I was
trying to go to was not available and I was being transferred to a nearby
region.

The time is 10:44 am eastern daylight time (USA), May 28, 2015.

Not sure if you have taken the region down or if this is the problem you are
experiencing.

I am using viewer:

Cool VL Viewer 1.26.12 (43) May 16 2015 11:09:28 (Cool VL Viewer)
RestrainedLove viewer v2.09.09.21
Release Notes

CPU: AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor (3214.17 MHz)
Memory: 16382 MB
OS version: Microsoft Windows 8.1 64-bit  (Build 9600)
Memory manager: OS native
Graphics card vendor: NVIDIA Corporation
Graphics card: GeForce GTX 460/PCIe/SSE2
Windows graphics driver version: 9.18.0013.4752
OpenGL version: 4.5.0 NVIDIA 347.52

J2C decoder: KDU
Audio driver: FMOD Ex 4.44.53
Networking backend: libcurl/7.38.0 OpenSSL/1.0.1h zlib/1.2.8
Embedded browser: Qt Webkit v4.7.1 (version number hard-coded)

Built with MSVC version 1600

Compile flags used for this build:
/O2 /Oi /MD /MP /DNDEBUG /D_SECURE_SCL=0 /D_HAS_ITERATOR_DEBUGGING=0 /DWIN32
/D_WINDOWS /W3 /GR /EHsc /Oy- /GS /arch:SSE2 /fp:fast /TP /W2 /Zc:forScope
/Zc:wchar_t- /c /nologo /DLL_WINDOWS=1 /DUNICODE /D_UNICODE /DWINVER=0x0501
/D_WIN32_WINNT=0x0501 /DLL_PRIVATE_MEMORY_POOLS=1 /DLL_VB_MEM_POOL=1
/DLL_VOLUME_MEM_POOL=1 /DCARES_STATICLIB /DLIB_NDOF=1

My internet connection if Verizon FiOS 50/50 service giving me a true rate
of 58/63.


-----Original Message-----
From: Ai Austin
Sent: Thursday, May 28, 2015 4:25 AM
To: [hidden email]
Subject: [Opensim-users] OSGrid - initial log in to region - object
appearance order - testers requested

Hello folks... we are trying to pin down an issue that seems to have
been introduced between r/25969 and r/25970 which fixed a serious
long standing inventory fetch issue which is great.. but a few side
effects are being tracked down now.

One is an issue we are seeing on initial log in with an OSGrid avatar
directly to an addon OSGrid region on r/25970 and thereafter to date.
It may only be in certain environments. We are definite seeing it
with Firestorm 4.7.1 and Singularity 1.8.6, so it may not be a viewer
issue. It is seen on OSGrid on Windows 8.1 add on regions on two
servers I run, but we are not seeing it on other grids in a similar
environment grids, so it may be an interaction between the region
code and the core server code.  Switching back to r/25969 makes the
issue go away, but of course it reintroduces the original more
serious inventory fetch hang problem.

I wonder if any OSGrid user who has a moment could log in to an
OSGrid add on region (e.g. "Vue-Port" is one simple example)
http://opensimulator.org/mantis/view.php?id=7567

Report there if you can, or e-mail me and I will add your notes to
the Mantis myself.

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users 

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

aiaustin
In reply to this post by aiaustin

>From: "Thomas Ringate" <[hidden email]>
>
>I just tried to login to Vue Port and got the response that the region I was
>trying to go to was not available and I was being transferred to a nearby
>region.
>
>The time is 10:44 am eastern daylight time (USA), May 28, 2015.
>
>Not sure if you have taken the region down or if this is the problem you are
>experiencing.


It should be available, and is up just now Thomas... sorry if it was
down while we have been testing things.  Remember the region is
"Vue-Port" with a hyphen not a space.


_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: OSGrid - initial log in to region - object appearance order - testers requested

tringate
Ai,

I believe my problem was I had left out the dash.  I was able to login to
your region just now, and I rezzed fairly quickly as did the items on your
region.  I did a fly around of the "bump" without any lag or other
unexpected results.  TP from your region to my region went as expected.

Tom


-----Original Message-----
From: Ai Austin
Sent: Thursday, May 28, 2015 12:15 PM
To: [hidden email]
Subject: Re: [Opensim-users] OSGrid - initial log in to region - object
appearance order - testers requested


>From: "Thomas Ringate" <[hidden email]>
>
>I just tried to login to Vue Port and got the response that the region I
>was
>trying to go to was not available and I was being transferred to a nearby
>region.
>
>The time is 10:44 am eastern daylight time (USA), May 28, 2015.
>
>Not sure if you have taken the region down or if this is the problem you
>are
>experiencing.


It should be available, and is up just now Thomas... sorry if it was
down while we have been testing things.  Remember the region is
"Vue-Port" with a hyphen not a space.


_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users 

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
http://opensimulator.org/cgi-bin/mailman/listinfo/opensim-users