Problem Building OpenSim in FreeBSD

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem Building OpenSim in FreeBSD

Jay Donaldo
I ran into a snag building OpenSim

I am an experienced (20 years) Unix sysadmin

I did follow the freebsd instructions on
http://opensimulator.org/wiki/Build_Instructions
including the ODE Physics part
system is FreeBSD resi.lweb.ca 7.0-RELEASE FreeBSD 7.0-RELEASE #0

I installed automake 1.10.2

This is the error I got running nant.   Any hints?


build:

                 [echo] Build Directory is
/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/bin/Debug
                  [csc] Compiling 7 files to
'/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/bin/Debug/OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.dll'.
                  [csc]
/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/ODEPrim.cs(1598,30):
error CS0154: The property or indexer
`OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.OdePrim.PIDHoverType'
cannot be used in this context because it lacks the
`get' accessor
                  [csc]
/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/ODEPrim.cs(1601,30):
error CS0154: The property or indexer
`OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.OdePrim.PIDHoverType'
cannot be used in this context because it lacks the
`get' accessor
                  [csc]
/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/ODEPrim.cs(1605,30):
error CS0154: The property or indexer
`OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.OdePrim.PIDHoverType'
cannot be used in this context because it lacks the
`get' accessor
                  [csc]
/var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/ODEPrim.cs(1617,30):
error CS0154: The property or indexer
`OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.OdePrim.PIDHoverType'
cannot be used in this context because it lacks the
`get' accessor
                  [csc] Compilation failed: 4 error(s), 0 warnings

            BUILD FAILED - 0 non-fatal error(s), 4 warning(s)

            /var/opensim/opensim/OpenSim/Region/Physics/OdePlugin/OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.dll.build(14,6):
            External Program Failed:
/usr/local/libdata/pkgconfig/../../lib/mono/2.0/gmcs.exe
(return code was 1)

            Total time: 2.3 seconds.



--
Doug Young
London Webmasters

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem Building OpenSim in FreeBSD

Robert Klein
Jay I feel.. rather felt your pain. I am a Unix veteran too and even though I love FreeBSD I couldn't take the pain of trying get OpenSim to compile correctly on it. So I switched over to Ubuntu 8.10 Desktop and life has been much better. I have one test machine that has been running a four region OpenSim for almost 5 months now without restarting OpenSim or the machine. Of course this is just a test to see if Linux can be as stable as FreeBSD and so far it seems to be holding up. Oh and it is all running on a 512mb T30 laptop circa 2002. :)

-Robert

Jay Donaldo wrote
I ran into a snag building OpenSim

I am an experienced (20 years) Unix sysadmin

I did follow the freebsd instructions on
http://opensimulator.org/wiki/Build_Instructions
including the ODE Physics part
system is FreeBSD resi.lweb.ca 7.0-RELEASE FreeBSD 7.0-RELEASE #0

I installed automake 1.10.2
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem Building OpenSim in FreeBSD

Jeff Ames
In reply to this post by Jay Donaldo
> error CS0154: The property or indexer
> `OpenSim.Region.Physics.OdePlugin.OdePrim.PIDHoverType'
> cannot be used in this context because it lacks the
> `get' accessor

I've seen this with an older version of mono (1.2.5).  Maybe try
upgrading to at least 1.2.6?

Jeff
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users