Re: Opensim-users Digest, Vol 25, Issue 9

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Opensim-users Digest, Vol 25, Issue 9

Mark Dubin-2
Hi, No problem. We are happy.  Mark

On Sep 8, 2009, at 5:49 PM, [hidden email]  
wrote:

> Send Opensim-users mailing list submissions to
> [hidden email]
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> [hidden email]
>
> You can reach the person managing the list at
> [hidden email]
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Opensim-users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. Correct Grid Services Configuration for 0.6.6 release version
>       (svn 9993) - UGRM? (Ai Austin)
>    2. Re: Correct Grid Services Configuration for 0.6.6 release
>       version (svn 9993) - UGRM? (Chris Hart)
>    3. snow leopard opensim server config (Paul Fishwick)
>    4. opensim ini (andrew johnson)
>    5. Welcome web page on V0.6.6 (Karen Palen)
>    6. Re: snow leopard opensim server config (Chuck Cushing)
>    7. Re: opensim ini (Teravus Ovares)
>    8. Re: opensim ini (andrew johnson)
>    9. Re: Welcome web page on V0.6.6 (Dave Coyle)
>   10. megaregion (andrew johnson)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Tue, 08 Sep 2009 20:30:40 +0100
> From: Ai Austin <[hidden email]>
> Subject: [Opensim-users] Correct Grid Services Configuration for 0.6.6
> release version (svn 9993) - UGRM?
> To: [hidden email]
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
>
> Should svn 9993 (0.6.6 release) work with UGRM (R for SA and I) and
> is that the "correct" config to aim for?
>
> I have spent some time trying to get new configuration for a version
> 0.6.6 system from the installer for windows ion the
> http://opensimulator.org entry page... upgrading from a 0.6.3 version
> from April 2009. Can someone in the core team advise on what is the
> correct and fixture direction facing configuration to use for the
> services, as I know I can run with UGAIM in legacy style, or with the
> ROBUST services running the A and I elements or just the A element
> too it seems.  I just don't want to spend more time than I need to
> changing configurations.
>
> I already have realised that theOpenSim.Server.ini.example file
> included with 0.6.6 does not include the entries needed for the
> Inventory Server, but I found those at: http://opensimulator.org/ 
> wiki/ROBUST
>
> I think I have a UGRM (with R Inf A and I) now and it seems to be
> coming up and even authenticating SL Viewer 1.23 users at login.  I
> am just getting stuck at the point where the region handshake takes
> place. With SL Viwer on same computer as the UGAIM services and a
> region, or coming in from another viewer with access that worked with
> 0.6.3.  I have not yet worked that out as the region XML file IP
> addresses look okay to me. If anyone can give a pointer there to save
> some time it would be helpful.
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Tue, 8 Sep 2009 21:05:23 +0100
> From: "Chris Hart" <[hidden email]>
> Subject: Re: [Opensim-users] Correct Grid Services Configuration for
> 0.6.6 release version (svn 9993) - UGRM?
> To: <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> I run 0.6.6 / svn 9993 without the new R console, sticking to regular
> consoles - lots of stuff happened after that release so while those
> running current code have the new shiny ROBUST, back in the olden days
> of a month ago, UGAIM was still the way to go... hence you shouldn't
> need the server.ini changes at that point
>
> The region xml files will work just fine, there is the option of using
> the newer ini style region information too, if you prefer that style.
>
> Hth.
>
> Chris
>
> -----Original Message-----
> From: [hidden email]
> [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Ai Austin
> Sent: 08 September 2009 20:31
> To: [hidden email]
> Subject: [Opensim-users] Correct Grid Services Configuration for 0.6.6
> release version (svn 9993) - UGRM?
>
> Should svn 9993 (0.6.6 release) work with UGRM (R for SA and I) and
> is that the "correct" config to aim for?
>
> I have spent some time trying to get new configuration for a version
> 0.6.6 system from the installer for windows ion the
> http://opensimulator.org entry page... upgrading from a 0.6.3 version
> from April 2009. Can someone in the core team advise on what is the
> correct and fixture direction facing configuration to use for the
> services, as I know I can run with UGAIM in legacy style, or with the
> ROBUST services running the A and I elements or just the A element
> too it seems.  I just don't want to spend more time than I need to
> changing configurations.
>
> I already have realised that theOpenSim.Server.ini.example file
> included with 0.6.6 does not include the entries needed for the
> Inventory Server, but I found those at:
> http://opensimulator.org/wiki/ROBUST
>
> I think I have a UGRM (with R Inf A and I) now and it seems to be
> coming up and even authenticating SL Viewer 1.23 users at login.  I
> am just getting stuck at the point where the region handshake takes
> place. With SL Viwer on same computer as the UGAIM services and a
> region, or coming in from another viewer with access that worked with
> 0.6.3.  I have not yet worked that out as the region XML file IP
> addresses look okay to me. If anyone can give a pointer there to save
> some time it would be helpful.
>
> _______________________________________________
> Opensim-users mailing list
> [hidden email]
> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 8.5.409 / Virus Database: 270.13.74/2339 - Release Date:
> 09/08/09 06:48:00
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 3
> Date: Tue, 08 Sep 2009 17:17:07 -0400
> From: Paul Fishwick <[hidden email]>
> Subject: [Opensim-users] snow leopard opensim server config
> To: OpenSim Users Mailing List <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
>
> Has anyone tried to use snow leopard 10.6 as an opensim server?
> I am about ready to spec out a Mac Pro for work that will hopefully be
> able to handle 4 regions using 8 cores (2 Xeons) and 8GB memory.
> I would hope that I could use the opensim server by either  
> downloading the
> Mac OSX binary or using Parallels and running a windows opensim.
> If any of you have specific hardware (memory, # cores) configs that
> perform the best, let me know and I'll alter the configuration.
> -p
>
> --
> Paul Fishwick, PhD
> Professor and Director, Digital Arts and Sciences Programs
> University of Florida
> Computer & Information Science and Eng. Dept.
> Bldg. CSE, Room 301
> P.O. Box 116120
> Gainesville, FL 32611
> Email: [hidden email]
> Phone: (352) 392-1414
> Fax: (352) 392-1220
> Web: http://www.cise.ufl.edu/~fishwick
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 4
> Date: Tue, 8 Sep 2009 21:25:44 +0000
> From: andrew johnson <[hidden email]>
> Subject: [Opensim-users] opensim ini
> To: <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>
> i updated the opensim to 0.66 - once its was setup and i opened ini  
> file - it was soo messy in that file because the lines was bundled  
> up before its was easy to find the things
> so anyone had same problem?
>
> _________________________________________________________________
> Save time by using Hotmail to access your other email accounts.
> http://clk.atdmt.com/UKM/go/167688463/direct/01/
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: https://lists.berlios.de/pipermail/opensim-users/attachments/ 
> 20090908/fc0496eb/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> Message: 5
> Date: Tue, 8 Sep 2009 15:18:58 -0700 (PDT)
> From: Karen Palen <[hidden email]>
> Subject: [Opensim-users] Welcome web page on V0.6.6
> To: [hidden email]
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
>
> I understand that this should set up a splash page for /usr/lib/
> opensim/bin/welcome/welcome.html and that the html page will be  
> displayed on the viewer before login.
>
> (from /usr/lib/opensim/bin/opensim.ini)
>
>     ; login page: optional: if it exists it will be used to tell  
> the client to use
>     ;                       this as splash page
>     ; currently unused
>     welcome = http://192.168.1.101/welcome
>
> I get only a black screen what do I need to do here?
>
>
>
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 6
> Date: Tue, 8 Sep 2009 17:14:18 -0500
> From: Chuck Cushing <[hidden email]>
> Subject: Re: [Opensim-users] snow leopard opensim server config
> To: [hidden email]
> Cc: Chuck Cushing <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed; delsp=yes
>
> I have 4 regions running on my iMac (2.4 GHz intel Core 2 Duo with 3
> GB ram) and it works fine. Was on Leopard when I installed OpenSim but
> upgraded to Snow Leopard last week with no problems.
> Maxping was helpful to me as I'm totally illiterate on this  
> stuff.   http://maxping.org/technology/platforms/open-simulator/how- 
> to-install-opensim-on-mac-osx.aspx
>
> Good luck.
>
>
> On Sep 8, 2009, at 4:17 PM, Paul Fishwick wrote:
>
>> Has anyone tried to use snow leopard 10.6 as an opensim server?
>> I am about ready to spec out a Mac Pro for work that will  
>> hopefully be
>> able to handle 4 regions using 8 cores (2 Xeons) and 8GB memory.
>> I would hope that I could use the opensim server by either
>> downloading the
>> Mac OSX binary or using Parallels and running a windows opensim.
>> If any of you have specific hardware (memory, # cores) configs that
>> perform the best, let me know and I'll alter the configuration.
>> -p
>>
>> --
>> Paul Fishwick, PhD
>> Professor and Director, Digital Arts and Sciences Programs
>> University of Florida
>> Computer & Information Science and Eng. Dept.
>> Bldg. CSE, Room 301
>> P.O. Box 116120
>> Gainesville, FL 32611
>> Email: [hidden email]
>> Phone: (352) 392-1414
>> Fax: (352) 392-1220
>> Web: http://www.cise.ufl.edu/~fishwick
>>
>> _______________________________________________
>> Opensim-users mailing list
>> [hidden email]
>> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 7
> Date: Tue, 8 Sep 2009 18:57:34 -0400
> From: Teravus Ovares <[hidden email]>
> Subject: Re: [Opensim-users] opensim ini
> To: [hidden email]
> Message-ID:
> <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
>
> Load the file in WordPad, not NotePad.     WordPad can handle Unix
> Endlines, Notepad, cannot.
>
> Best Regards
>
> Teravus
>
> On Tue, Sep 8, 2009 at 5:25 PM, andrew
> johnson<[hidden email]> wrote:
>> i updated the opensim to 0.66 - once its was setup and i opened  
>> ini file -
>> it was soo messy in that file because the lines was bundled up  
>> before its
>> was easy to find the things
>> so anyone had same problem?
>>
>> ________________________________
>> Have more than one Hotmail account? Link them together to easily  
>> access
>> both.
>> _______________________________________________
>> Opensim-users mailing list
>> [hidden email]
>> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>>
>>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 8
> Date: Tue, 8 Sep 2009 23:02:50 +0000
> From: andrew johnson <[hidden email]>
> Subject: Re: [Opensim-users] opensim ini
> To: <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>
> wierd - i will try
>
>> Date: Tue, 8 Sep 2009 18:57:34 -0400
>> From: [hidden email]
>> To: [hidden email]
>> Subject: Re: [Opensim-users] opensim ini
>>
>> Load the file in WordPad, not NotePad.     WordPad can handle Unix
>> Endlines, Notepad, cannot.
>>
>> Best Regards
>>
>> Teravus
>>
>> On Tue, Sep 8, 2009 at 5:25 PM, andrew
>> johnson<[hidden email]> wrote:
>>> i updated the opensim to 0.66 - once its was setup and i opened  
>>> ini file -
>>> it was soo messy in that file because the lines was bundled up  
>>> before its
>>> was easy to find the things
>>> so anyone had same problem?
>>>
>>> ________________________________
>>> Have more than one Hotmail account? Link them together to easily  
>>> access
>>> both.
>>> _______________________________________________
>>> Opensim-users mailing list
>>> [hidden email]
>>> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>>>
>>>
>> _______________________________________________
>> Opensim-users mailing list
>> [hidden email]
>> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>
> _________________________________________________________________
> Access your other email accounts and manage all your email from one  
> place.
> http://clk.atdmt.com/UKM/go/167688463/direct/01/
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: https://lists.berlios.de/pipermail/opensim-users/attachments/ 
> 20090908/d735becc/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> Message: 9
> Date: Tue, 8 Sep 2009 19:44:19 -0400
> From: Dave Coyle <[hidden email]>
> Subject: Re: [Opensim-users] Welcome web page on V0.6.6
> To: [hidden email]
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> On Tuesday 08 September 2009 06:18:58 pm Karen Palen wrote:
>>     ; login page: optional: if it exists it will be used to tell  
>> the client
>> to use ;                       this as splash page
>>     ; currently unused
>>     welcome = http://192.168.1.101/welcome
>>
>> I get only a black screen what do I need to do here?
>
> That setting is from the GridInfo section... after you configure  
> this section,
> you'll need to use a viewer which supports GridInfo (e.g. Meerkat,  
> Hippo) and
> point them at your user server.  More info here:
>
>   http://opensimulator.org/wiki/GridInfo
>
> -coyled
> -------------- next part --------------
> A non-text attachment was scrubbed...
> Name: not available
> Type: application/pgp-signature
> Size: 197 bytes
> Desc: This is a digitally signed message part.
> Url : https://lists.berlios.de/pipermail/opensim-users/attachments/ 
> 20090908/2b71160d/attachment-0001.pgp
>
> ------------------------------
>
> Message: 10
> Date: Tue, 8 Sep 2009 23:49:34 +0000
> From: andrew johnson <[hidden email]>
> Subject: [Opensim-users] megaregion
> To: <[hidden email]>
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>
> ok i setup - i need know how i can do this megaregion because i  
> need to test this?
>
> _________________________________________________________________
> Learn how to add other email accounts to Hotmail in 3 easy steps.
> http://clk.atdmt.com/UKM/go/167688463/direct/01/
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: https://lists.berlios.de/pipermail/opensim-users/attachments/ 
> 20090908/b751134f/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> Opensim-users mailing list
> [hidden email]
> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>
>
> End of Opensim-users Digest, Vol 25, Issue 9
> ********************************************
>

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users