Regions not responding and Xloc, Yloc being out of sync.....

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Regions not responding and Xloc, Yloc being out of sync.....

Tim Gildersleeve
Hi all

A while ago (29th IOctober 2009) I posted to this list a problem I was having whereby regions were being remapped  ie, in the Regions file a region may be 1001,1001 but when looking in the database, they were 256256,256256 etc.

I have just updated to the latest git branch (I did revert to 0.6.7-release) and now have the same problem again.    The Regions.ini file put the regions in 1001,1001 but according to the database table they are at 256256,256256.    When I try and login im getting errors:  

"The region you are attempting to log into is not responding.  Please select another region and try again."

in the console its saying:

13:21:12 - [LOGIN]: Home region of user XXXXXXXXXXXX is not available; using computed region position 256000 256000
13:21:12 - [LOGIN]: Sending user to default region 1100611139660032 instead
13:21:12 - [LOGIN]: Telling Westland Islands @ 1001,1001 (http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:9000/) to prepare for client connection
13:21:12 - [LOGIN]: Found appearance for XXXXXXXXXXXX
13:21:12 - [LOGIN]: XmlRpc request to region failed with message Requested method [expect_user] not found, code -32601
13:21:12 - [LOGIN END]: XMLRPC informing user XXXXXXXXXXXX that login failed due to an unavailable region

So it seems that im trying to login to a region that is computed and is at a different position than the one that really exists.  

I don't really know what else to try - but its really getting annoying.   

Ive not heard of this problem anywhere else - so im sure its something im doing wrong - but I havent a clue what that might be.

Does anyone have any clues?

Regards

Tim

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Regions not responding and Xloc, Yloc being out of sync.....

justincc
Tim Gildersleeve wrote:

> Hi all
>
> A while ago (29th IOctober 2009) I posted to this list a problem I was
> having whereby regions were being remapped  ie, in the Regions file a
> region may be 1001,1001 but when looking in the database, they were
> 256256,256256 etc.
>
> I have just updated to the latest git branch (I did revert to
> 0.6.7-release) and now have the same problem again.    The Regions.ini
> file put the regions in 1001,1001 but according to the database table
> they are at 256256,256256.    When I try and login im getting errors:  
>
> "The region you are attempting to log into is not responding.  Please
> select another region and try again."
>
> in the console its saying:
>
> 13:21:12 - [LOGIN]: Home region of user XXXXXXXXXXXX is not available;
> using computed region position 256000 256000
> 13:21:12 - [LOGIN]: Sending user to default region 1100611139660032 instead
> 13:21:12 - [LOGIN]: Telling Westland Islands @ 1001,1001
> (http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:9000/) to prepare for client connection
> 13:21:12 - [LOGIN]: Found appearance for XXXXXXXXXXXX
> 13:21:12 - [LOGIN]: XmlRpc request to region failed with message
> Requested method [expect_user] not found, code -32601
> 13:21:12 - [LOGIN END]: XMLRPC informing user XXXXXXXXXXXX that login
> failed due to an unavailable region
>
> So it seems that im trying to login to a region that is computed and is
> at a different position than the one that really exists.  
>
> I don't really know what else to try - but its really getting annoying.  
>
> Ive not heard of this problem anywhere else - so im sure its something
> im doing wrong - but I havent a clue what that might be.
>
> Does anyone have any clues?

I presume this is in grid mode?  What happens if you delete the regions line in
the database before initializing the region? (of course, you might want to make
a backup first).

--
Justin Clark-Casey (justincc)
http://justincc.org
http://twitter.com/justincc
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Regions not responding and Xloc, Yloc being out of sync.....

jeff1564
Hi all,

Same here, with brand new database and i did try with robust(GAI all together) and each one as separated shell, and same result using windows and ubuntu with mono 2.4


2009-11-26 22:53:06,718 INFO  - OpenSim.OpenSim Currently selected region is Orion
2009-11-26 22:53:06,718 INFO  - OpenSim.Framework.Servers.BaseOpenSimServer [STARTUP]: Startup took 0m 9s
2009-11-26 22:53:06,718 DEBUG - OpenSim.Services.Connectors.GridServicesConnector [GRID CONNECTOR]: GetRegionByPosition 00000000-0000-0000-0000-000000000000, 1792000-1791744 received invalid response
2009-11-26 22:53:06,718 WARN  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.SceneCommunicationService [INTERGRID]: Failed to inform neighbour 7000-6999 that I'm here.
2009-11-26 22:53:06,718 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: HelloNeighbour from Orion, to 7697680907851520. Count = 1
2009-11-26 22:53:06,718 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: region handle 7697680907851520 not found
2009-11-26 22:53:06,734 DEBUG - OpenSim.Framework.Watchdog [WATCHDOG]: Started tracking thread "Heartbeat for region Orion" (ID 20)
2009-11-26 22:53:06,734 DEBUG - OpenSim.Framework.Watchdog [WATCHDOG]: Started tracking thread "Incoming Packets (Orion)" (ID 18)
2009-11-26 22:53:06,828 DEBUG - OpenSim.Services.Connectors.GridServicesConnector [GRID CONNECTOR]: GetRegionByPosition 00000000-0000-0000-0000-000000000000, 1792000-1792256 received invalid response
2009-11-26 22:53:06,828 WARN  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.SceneCommunicationService [INTERGRID]: Failed to inform neighbour 7000-7001 that I'm here.
2009-11-26 22:53:06,828 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: HelloNeighbour from Orion, to 7697680907851776. Count = 1
2009-11-26 22:53:06,828 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: region handle 7697680907851776 not found
2009-11-26 22:53:06,921 DEBUG - OpenSim.Services.Connectors.GridServicesConnector [GRID CONNECTOR]: GetRegionByPosition 00000000-0000-0000-0000-000000000000, 1792256-1791744 received invalid response
2009-11-26 22:53:06,921 WARN  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.SceneCommunicationService [INTERGRID]: Failed to inform neighbour 7001-6999 that I'm here.
2009-11-26 22:53:06,921 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: HelloNeighbour from Orion, to 7697680907852032. Count = 1
2009-11-26 22:53:06,921 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Neighbour.LocalNeighbourServicesConnector [NEIGHBOUR CONNECTOR]: region handle 7697680907852032 not found
2009-11-26 22:53:07,031 DEBUG - OpenSim.Services.Connectors.GridServicesConnector [GRID CONNECTOR]: GetRegionByPosition 00000000-0000-0000-0000-000000000000, 1792256-1792000 received invalid response
2009-11-26 22:53:07,031 WARN  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.SceneCommunicationService [INTERGRID]: Failed to inform neighbour 7001-7000 that I'm here.
2009-11-26 22:53:07,125 DEBUG - OpenSim.Services.Connectors.GridServicesConnector [GRID CONNECTOR]: GetRegionByPosition 00000000-0000-0000-0000-000000000000, 1792256-1792256 received invalid response
2009-11-26 22:53:07,125 WARN  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.SceneCommunicationService [INTERGRID]: Failed to inform neighbour 7001-7001 that I'm here.


did you find out Tim??  any help is welcome...

thx in advance.

On Mon, Nov 23, 2009 at 12:11 PM, Justin Clark-Casey <[hidden email]> wrote:
Tim Gildersleeve wrote:
> Hi all
>
> A while ago (29th IOctober 2009) I posted to this list a problem I was
> having whereby regions were being remapped  ie, in the Regions file a
> region may be 1001,1001 but when looking in the database, they were
> 256256,256256 etc.
>
> I have just updated to the latest git branch (I did revert to
> 0.6.7-release) and now have the same problem again.    The Regions.ini
> file put the regions in 1001,1001 but according to the database table
> they are at 256256,256256.    When I try and login im getting errors:
>
> "The region you are attempting to log into is not responding.  Please
> select another region and try again."
>
> in the console its saying:
>
> 13:21:12 - [LOGIN]: Home region of user XXXXXXXXXXXX is not available;
> using computed region position 256000 256000
> 13:21:12 - [LOGIN]: Sending user to default region 1100611139660032 instead
> 13:21:12 - [LOGIN]: Telling Westland Islands @ 1001,1001
> (http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx:9000/) to prepare for client connection
> 13:21:12 - [LOGIN]: Found appearance for XXXXXXXXXXXX
> 13:21:12 - [LOGIN]: XmlRpc request to region failed with message
> Requested method [expect_user] not found, code -32601
> 13:21:12 - [LOGIN END]: XMLRPC informing user XXXXXXXXXXXX that login
> failed due to an unavailable region
>
> So it seems that im trying to login to a region that is computed and is
> at a different position than the one that really exists.
>
> I don't really know what else to try - but its really getting annoying.
>
> Ive not heard of this problem anywhere else - so im sure its something
> im doing wrong - but I havent a clue what that might be.
>
> Does anyone have any clues?

I presume this is in grid mode?  What happens if you delete the regions line in
the database before initializing the region? (of course, you might want to make
a backup first).

--
Justin Clark-Casey (justincc)
http://justincc.org
http://twitter.com/justincc
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users


_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users