Solution to frozen avi problem

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Solution to frozen avi problem

cliveg
Hi everyone

Just to let you know I have just found the solution to the frozen avi
problem below :D

It turned out that I had two copies of libgdiplus installed on the
vleinternal server, one as root and one as user opensim.

Once I used yum to erase just the root installed copy (i.e yum erase
libgdiplus) and restarted OpenSim the simulator worked just fine.

Clive


On Fri, Sep 11, 2009 at 6:06 AM, clive gould <[hidden email]> wrote:

> Hi Teravus
>
> It actually wasn't me that was asking about mega regions but you did
> help me recently with advice about using 0.0.0.0 as the internal IP.
>
> I've simply got two CentOS 5.3 servers on the same subnet, both
> running separate stand-alone regions in OpenSim 0.66
>
> Remote client connections to OpenSim on one server work fine.
> Connecting from the same client to OpenSim on the other server results
> in the avi hovering helpless in mid air before timeout.
>
> Any idea where I should even start to look for the problem???
>
> Thanks very much
>
> Clive
>
>
>
>
>
> On Fri, Sep 11, 2009 at 3:38 AM, Teravus Ovares <[hidden email]> wrote:
>> Whoops, I swapped it.    +1 on the X is East, +1 on the Y is North.
>>
>> Best Regards
>>
>> Teravus
>>
>> On Thu, Sep 10, 2009 at 4:32 PM, Teravus Ovares <[hidden email]> wrote:
>>> You've expressed interest in mega regions before..    so if you're
>>> trying a mega region, You need to order the loading of your regions
>>> from South to North, West to East.     Change the order in your
>>> regions.ini appropriately.  Then make sure you log-into the south west
>>> most region.  If you don't, then you'll likely get a result like
>>> you're describing.
>>>
>>> Remember, +1 on The X coordinate is North, -1 on the X coordinate is
>>> south, +1 on the Y coordinate is East, -1 on the Y coordinate is west.
>>>
>>> Regards
>>>
>>> Teravus
>>>
>>> On Thu, Sep 10, 2009 at 2:06 AM, clive gould <[hidden email]> wrote:
>>>> Hi
>>>>
>>>> I've got OpenSim 0.66 running happily on our standbyvle (CentOS 5.3)
>>>> server and connections from the Hippo client are fine :)
>>>>
>>>> I've logged the install process that I followed here:
>>>> http://www.linuxtraining.org.uk/blogger4.html
>>>>
>>>> However, I have just installed OpenSim 0.66 on our vleinternal server
>>>> which is running exactly the same version of CentOS and is on the same
>>>> subnet as standbyvle.
>>>>
>>>> The OpenSim server starts fine on vleinternal and when I connect to it
>>>> from the Hippo client I can log in and see the default region. However
>>>> my avi is left hovering in mid air in the default region unable to do
>>>> anything apart from turn through 360 degrees. After about a minute I
>>>> am automatically logged out of the client.
>>>>
>>>> The relevant section of OpenSim.log is appended.
>>>>
>>>> Just wondered if this had happened to anyone else?
>>>>
>>>> Any suggestions what I'm doing wrong??
>>>>
>>>> Thanks
>>>>
>>>> Clive
>>>>
>>>> 2009-09-10 06:00:49,428 DEBUG -
>>>> OpenSim.Framework.Communications.UserManagerBase [USER AUTH]:
>>>> Verifying session 7fdf6dc5-8d36-16e1-f42a-0892e6e45793 for 6b2e
>>>> 97ee-eb86-4f25-8a78-f25ca5b233f5; current  session
>>>> 7fdf6dc5-8d36-16e1-f42a-0892e6e45793
>>>> 2009-09-10 06:00:49,428 DEBUG - OpenSim.Region.Framework.Scenes.Scene
>>>> [CONNECTION BEGIN]: User authentication returned True
>>>> 2009-09-10 06:00:49,429 INFO  - OpenSim.Region.Framework.Scenes.Scene
>>>> [CONNECTION BEGIN]: Region Rookery authenticated and authorized
>>>> incoming root agent Alt
>>>>  Aya 6b2e97ee-eb86-4f25-8a78-f25ca5b233f5 (circuit code 1520088754)
>>>> 2009-09-10 06:00:49,429 DEBUG - OpenSim.Framework.Capabilities.Caps
>>>> [CAPS]: Registered seed capability
>>>> /CAPS/7049541b-399a-4b78-b01d-d8e887b45e9c0000/ for 6b
>>>> 2e97ee-eb86-4f25-8a78-f25ca5b233f5
>>>> 2009-09-10 06:00:49,430 INFO  -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.ObjectCaps.ObjectAdd [OBJECTADD]:
>>>> /CAPS/OA/6e11f6c1-8c72-4b73-98f7-5cdb16e6ace2/
>>>> 2009-09-10 06:00:49,430 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.Framework.EventQueue.EventQueueGetModule
>>>> [EVENTQUEUE]: Adding new queue for agent 6b2e97ee-eb86-4f
>>>> 25-8a78-f25ca5b233f5 in region Rookery
>>>> 2009-09-10 06:00:49,449 DEBUG -
>>>> OpenSim.Framework.Communications.Services.LoginService [LOGIN END]:
>>>> XMLRPC Authentication of user alt aya successful.  Sendin
>>>> g response to client.
>>>> 2009-09-10 06:00:56,015 DEBUG - OpenSim.Data.MySQL.MySQLManager
>>>> [REGION DB]: Database connection has gone away - reconnecting
>>>> 2009-09-10 06:00:56,018 INFO  - OpenSim.Data.MySQL.MySQLManager
>>>> [REGION DB] Reconnecting database
>>>> 2009-09-10 06:00:56,076 DEBUG - OpenSim.Region.Framework.Scenes.Scene
>>>> [SCENE]: Adding new child agent for Alt Aya in Rookery
>>>> 2009-09-10 06:00:56,082 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.ClientStack.LindenUDP.LLClientView [CLIENT]: Entered
>>>> main packet processing loop for Alt Aya in Rookery
>>>> 2009-09-10 06:00:56,193 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.Framework.Scenes.ScenePresence [SCENE]: Upgrading child
>>>> to root agent for Alt Aya in Rookery
>>>> 2009-09-10 06:00:56,195 ERROR -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.InstantMessage.PresenceModule
>>>> [PRESENCE]: Failed to notify message server of agent location
>>>>  for 6b2e97ee-eb86-4f25-8a78-f25ca5b233f5
>>>> 2009-09-10 06:00:56,195 INFO  -
>>>> OpenSim.Services.InventoryService.InventoryService [INVENTORY
>>>> SERVICE]: Requesting inventory for user 6b2e97ee-eb86-4f25-8a78
>>>> -f25ca5b233f5
>>>> 2009-09-10 06:00:56,196 DEBUG -
>>>> OpenSim.Services.InventoryService.InventoryService [INVENTORY
>>>> SERVICE]: Getting inventory skeleton for 6b2e97ee-eb86-4f25-8a7
>>>> 8-f25ca5b233f5
>>>> 2009-09-10 06:00:56,214 INFO  -
>>>> OpenSim.Services.InventoryService.InventoryService [INVENTORY
>>>> SERVICE]: Received inventory response for user 6b2e97ee-eb86-4f
>>>> 25-8a78-f25ca5b233f5 containing 15 folders and 0 items
>>>> 2009-09-10 06:00:56,215 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.World.WorldMap.WorldMapModule [WORLD MAP]:
>>>> Starting remote MapItem request thread
>>>> 2009-09-10 06:01:00,802 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.Agent.AssetTransaction.AssetXferUploader
>>>> [ASSET TRANSACTIONS]: Uploaded asset data for transaction
>>>>  3be60bc9-7489-8415-c2e8-b0dc1bf0bc89
>>>> 2009-09-10 06:01:01,778 INFO  -
>>>> OpenSim.Region.CoreModules.Agent.TextureSender.J2KDecoderModule
>>>> [J2KDecoderModule]: 14 Decode Time: 7ea9f42a-e59e-feb8-5a01-5
>>>> 541ace12665
>>>> 2009-09-10 06:03:41,198 WARN  -
>>>> OpenSim.Region.ClientStack.LindenUDP.LLClientView [CLIENT]: Client for
>>>> agent Alt Aya 6b2e97ee-eb86-4f25-8a78-f25ca5b233f5 has
>>>>  stopped responding to pings.  Closing connection
>>>> 2009-09-10 06:03:41,199 DEBUG -
>>>> OpenSim.Region.ClientStack.LindenUDP.LLClientView [CLIENT]: Close has
>>>> been called with shutdownCircuit = False for Alt Aya at
>>>> tached to scene Rookery
>>>> _______________________________________________
>>>> Opensim-dev mailing list
>>>> [hidden email]
>>>> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-dev
>>>>
>>>
>>
>
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users