Ubuntu installation problem (Region handshake issue)

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Ubuntu installation problem (Region handshake issue)

Paul Fishwick
Tried installing a copy of opensim on Ubuntu using the
opensim-0.6.6-release for
Linux. I have Mono 2.4 installed and the installation using
runprebuild.sh and nant
went smoothly. I verified that the Ubuntu server has port 9000 open
through a web port
check tool. When I use different viewers to log into the server, I can
see that the
opensim console is active and successfully authenticates my user. I
don't see any errors
in the console window. The console text ends with "XMLRPC Authentication of
user Admin User successful. Sending response to the client."

However, the viewer client hangs after

Waiting for Region Handshake .... followed by

"we are having trouble connecting"

 In the past, I would have assumed this to be a port problem.  The
bins\Region.ini
file looks fine (9000 is specified as the port with the correct external
IP host name).
 Does anyone see something I am missing?
-paul



--
Dr. Paul A. Fishwick           E-Mail: [hidden email]
Dept. of Computer & Info       Phone & FAX: (352) 392-1414
 Science and Engineering       WWW: http://www.cise.ufl.edu/~fishwick
University of Florida          (PGP Key available at above WWW address)
P. O. Box 116120
332 Bldg. CSE, Gainesville, FL 32611-6120

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Ubuntu installation problem (Region handshake issue)

Dave Coyle-2
On Wed, 2009-08-26 at 12:36 -0400, Paul Fishwick wrote:
> I verified that the Ubuntu server has port 9000 open
> through a web port check tool.

Both UDP and TCP ports?  (assuming http_listener_port in OpenSim.ini is
also set to 9000)

-coyled

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users

signature.asc (204 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Ubuntu installation problem (Region handshake issue)

Paul Fishwick
yes, that is set to 9000. On a whim (or perhaps from memory from
how my opensim is configured on a home Windows machine), I changed
in the Regions.ini file:

Internal Address from 127.0.0.1   to 0.0.0.0 (which used to be the
default as I recall when building a vanilla opensim region through
the interactive steps the first time opensim.exe is executed).

Now, I can log in. I wonder if Internal Address should be
default to 0.0.0.0 as it once was ?

-paul


Dave Coyle wrote:

> On Wed, 2009-08-26 at 12:36 -0400, Paul Fishwick wrote:
>  
>> I verified that the Ubuntu server has port 9000 open
>> through a web port check tool.
>>    
>
> Both UDP and TCP ports?  (assuming http_listener_port in OpenSim.ini is
> also set to 9000)
>
> -coyled
>  
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> Opensim-users mailing list
> [hidden email]
> https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
>  


--
Dr. Paul A. Fishwick           E-Mail: [hidden email]
Dept. of Computer & Info       Phone & FAX: (352) 392-1414
 Science and Engineering       WWW: http://www.cise.ufl.edu/~fishwick
University of Florida          (PGP Key available at above WWW address)
P. O. Box 116120
332 Bldg. CSE, Gainesville, FL 32611-6120

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users