minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

Opensimfan
This post was updated on .
i have 1 small bug running opensimulator standalone (using git r/23122 )  it cant find "UserProfilesService"

2013-07-21 09:27:27,804 DEBUG - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Profile.LocalUserProfilesServicesConnector
[LOCAL USERPROFILES SERVICE CONNECTOR]: LocalUserProfileServicesConnector no params
2013-07-21 09:27:27,804 ERROR - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Profile.LocalUserProfilesServicesConnector
[LOCAL USERPROFILES SERVICE CONNECTOR]: UserProfilesService missing from OpenSim.ini
2013-07-21 09:27:27,804 INFO  - OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Profile.LocalUserProfilesServicesConnector
[LOCAL USERPROFILES SERVICE CONNECTOR]: Local user profiles connector enabled

buy i've set this in GridCommon.ini, OpenSim.ini, OpenSimDefault.ini

[UserProfiles]
  ;# {ProfileURL} {} {Set url to UserProfilesService} {}
  ;; Set the value of the url to your UserProfilesService
  ;; If un-set / "" the module is disabled
  ProfileServiceURL = "http://127.0.0.1:9005"


tips and advice is welcome...
André

_________________________________________
OpenSimFan

My Opensim/Second Life Blog
http://verwijs.wordpress.com

(Dutch, basic hardware/software help windows, Mac, Linux)
http://verwijs-pc.nl

My Twitter Page:
http://twitter.com/OpenSimFan

My Facebook page (be my friend, please )
http://www.facebook.com/andre.verwijs

My Google+ page (follow me please )
André Verwijs - Google+
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

Fleep Tuque
Hi Andre,

You might check out the message at the end of this thread, Gwyn documented the .ini settings she used to get the new groups code working:  http://opensim-users.2152040.n2.nabble.com/core-s-OpenSim-service-bundles-for-0-7-5-td7579648.html

I'm still using 0.7.5 so I haven't played with the new groups yet, but maybe Gwyn's instructions will help.

- Chris/Fleep


Chris M. Collins (Avatar: Fleep Tuque)
Center for Simulations & Virtual Environments Research (UCSIM)
UCIT Research & Development
UC Office of Information Technologies 
University of Cincinnati
406A Zimmer Hall
315 College Drive
PO BOX 210088
Cincinnati, OH 45221-0088
(513) 556-3018





On Sun, Jul 21, 2013 at 3:44 AM, OpenSimFan <[hidden email]> wrote:
i have 1 small bug running opensimulator standalone it cant find
"UserProfilesService"



buy i've set this in GridCommon.ini, OpenSim.ini, OpenSimDefault.ini




tips and advice is welcome...
André





-----
_________________________________________
OpenSimFan
My Opensim/Second Life Blog
http://verwijs.wordpress.com
(Dutch, basic hardware/software help  windows, Mac, Linux)
http://verwijs-pc.nl
My Twitter Page:
http://twitter.com/OpenSimFan
My Facebook page (be my friend, please )
http://www.facebook.com/andre.verwijs

--
View this message in context: http://opensim-users.2152040.n2.nabble.com/minor-Bug-UserProfilesService-missing-from-OpenSim-ini-tp7580229.html
Sent from the opensim-users mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users


_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

Opensimfan
ok :) thank you  fleep, i'll check it out....
_________________________________________
OpenSimFan

My Opensim/Second Life Blog
http://verwijs.wordpress.com

(Dutch, basic hardware/software help windows, Mac, Linux)
http://verwijs-pc.nl

My Twitter Page:
http://twitter.com/OpenSimFan

My Facebook page (be my friend, please )
http://www.facebook.com/andre.verwijs

My Google+ page (follow me please )
André Verwijs - Google+
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

Opensimfan
This post was updated on .
In reply to this post by Fleep Tuque
found answer in StandaloneCommon.ini
[UserProfilesService]
    Enabled = true
	   
	LocalServiceModule = "OpenSim.Services.UserProfilesService.dll:UserProfilesService"
	
    ;; Configure this for separate databse
	StorageProvider = "OpenSim.Data.MySQL.dll"
        ConnectionString = "Data Source=localhost; Database=osprofile; User ID=Melnik_OpenSim; Password=**********;"
        Realm = UserProfiles


    UserAccountService = OpenSim.Services.UserAccountService.dll:UserAccountService
    AuthenticationServiceModule = "OpenSim.Services.AuthenticationService.dll:PasswordAuthenticationService"

OpenSim.ini
[Profile]
  Module = "UserProfileModule"
  ProfileURL = http://127.0.0.1:9005/profile.php

[UserProfiles]
  ;# {ProfileURL} {} {Set url to UserProfilesService} {}
  ;; Set the value of the url to your UserProfilesService
  ;; If un-set / "" the module is disabled
  ProfileServiceURL = "http://127.0.0.1:9005"

created database with https://github.com/OS-Development/OpenSim.Profile/tree/master/webroot/sql 
from  https://github.com/OS-Development/OpenSim.Profile

here are working version of .sql files, import them in to MySQL.
Os Profile DB.zip don't forget to change passwords.


but i still can't save to local database..

13:39:29 - [PROFILE]: Unable to connect to Profile Server http://127.0.0.1:9005/
profile.php.  Exception System.Net.WebException: Kan geen verbinding met de externe server maken 
---> System.Net.Sockets.SocketException: Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de
verbinding actief heeft geweigerd 127.0.0.1:9005
13:39:30 - [LLCLIENTVIEW]: Caught exception while processing OpenMetaverse.Packets.AvatarPropertiesRequestPacket 
for Melnik OpenSim, Kan geen verbinding met de externe server maken. - bij System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(Transport
Context& context)

_________________________________________
OpenSimFan

My Opensim/Second Life Blog
http://verwijs.wordpress.com

(Dutch, basic hardware/software help windows, Mac, Linux)
http://verwijs-pc.nl

My Twitter Page:
http://twitter.com/OpenSimFan

My Facebook page (be my friend, please )
http://www.facebook.com/andre.verwijs

My Google+ page (follow me please )
André Verwijs - Google+
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: minor Bug: "UserProfilesService missing from OpenSim.ini"...

James Hughes
On 07/22/2013 08:08 AM, OpenSimFan wrote:

> found answer in StanaloneCommon.ini
>
>
> created database with
> https://github.com/OS-Development/OpenSim.Profile/tree/master/webroot/sql
> from  https://github.com/OS-Development/OpenSim.Profile
>
> here are working version of .sql files, import them in to MySQL.
> Os Profile DB.zip
> <https://docs.google.com/uc?id=0B-wo1XpNQPmyOGxIbm9yRVlnaDg&export=download>
> don't forget to change passwords.
>
>
> but i still can't save to local database..
>

If you are using the new core profiles in a standalone, then you do need
to enable the service in StandaloneCommon.ini. You can, optionally,
define a separate database in that section, but it can also use your
main data. There is no need to use an external script to create the
tables because it is handled internally with our data migration process.
If you have an existing profiles database, you can use it by setting the
data connection information in the profiles service ini section. You
will need to make sure that the dll for the legacy profiles is absent
from the ./bin directory and you will need to edit the OpenSim.ini to
configure the region module to connect to your service.

-BlueWall

_______________________________________________
Opensim-users mailing list
[hidden email]
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/opensim-users